Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın merdivenleri denli önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni bapsı doğrusu (yangın kapısı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi dünya verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasar çizimı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sayesinde henüz risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Bilirkişi mimarların düşüncemlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda az çok hassas davranışları sergilemektedir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz aracılığıyla belirlenen yapıdaki Yangın Kapıları en mürtefi kalite ve en orantılı paha politikamıza şık olacak şekilde üretilir.

Ivedi çıkış kapıları strüktürsı itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Bapların mebdelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri şiddetli ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, elan bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Bir binada veya yapı yeğinnda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Ilişik-3/C’de tamlanan sürelere mutabık olması mecburidir.

Yangın kapıları tasarruf düzına nazaran, rengine bakarak ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan manken sınıflandırması zirdaki gibidir

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Yangın merdiveni ile dayalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı kesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde emin ortam oluşturur.

Binanın mukannen bölümlerini veya tamamını saran yangınlarda yangın kapılardan kaçış imkanı tanıyan yangın merdivenleri bugüne derece birşu denli kişinin yaşamını kurtarmıştır.

Bir yangın hâlinde yahut rastgele bir Yangın Kapısı evgin durumda, kullanıcıların falsolulıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan yaşamak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çıkışlara aracısız erişmeleri bâtınin mukteza tedbirler alınır.

Yeni örgülarda belli yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına iye olan binalarda yangın merdivenleri bina maksatına dahil edilir.

Report this wiki page